Bio

miska_allonen

Miska Allonen (s. 1993, Orimattila) on Tampereella asuva kuvataiteilija. Allosta kiehtoo erityisesti valokuvataiteen tuominen nykypäivään uusien, kokeilevien tilaratkaisujen ja installaatioiden sekä äänimaisemien avulla. Allonen työskentelee myös videon ja muiden medioiden parissa. Maaseudulta lähtöisin oleva Allonen on monipuolinen tarinankertoja. Yläasteikäisenä hän harkitsi Ankkapiirtäjän uraa.

Allonen on työskennellyt myös lukuisten yhteisötaideprojektien järjestäjänä, mukaan lukien Utopia / Dystopia performanssitapahtuma ja Kulma Kollektiivi. Kulma Kollektiivi järjesti taidetyöpajoja Tampereen Tesomalle kesällä 2015 ja perusti väliaikaisen SOMA pop-up gallerian. Allonen on ollut mukana kuratoimassa näyttelyä mm Voipaalan Taidekeskukseen. Hän on myös toiminut assistenttina Purnun Taidekeskuskessa. Valokuvauskeikkojakin tekevä Allonen on toiminut tamperelaisen Tomi Leppäsen luotsaaman jokakuisen musiikkitapahtuma Kirnupiimä-klubin vakiokuvaajana.

Allosen työhuone sijaitsee Tampereen Taidehallilla. Tampereen Taidehalli on yhdeksän hengen kollektiivi, työtila ja DIY-henkinen tapahtumapaikka Tampereen Epilässä.
Syyskuusta 2015 lähtien Allonen on ollut Tehonrakentajat taidekollektiivin jäsen. Tehonrakentajat on kahdeksan kuvataiteilijan kollektiivi ja yhdistys, joka etsii alati Tehokkainta Tehokkuutta.

Mainokset